Bogi, napok óta készült a koncertre. Én kicsit sokalltam a 9 Eurós belépőt, de hát milyen a szülő: a gyermekéért bàrmit. Főként ha boldognak láthatja.

 

Mivel apa, most hétvégén is dolgozott, csak anya ment vele. Apa úgy gondolta, ad egy kis költő pénzt is, hàtha àrulnak majd cédéket, és akkor Bogi itthon is tàncolha kedvenc zenekarànak jól ismert dalaira.

 

Anya beàll a sorba, mit sem sejtve. A pénztàrnàl viszont közlik, hogy: ” Mivel ma van az Omega koncert, így nem 9, hanem 18 euró a belépő.” Anya nem érti az összefüggést, de megpróbàlja elmagyaràzni, hogy egyrészt Bogi, aki még nincs hàrom éves, nem igazàn kívàncsi az Omega koncertre, és egyébkènt is logikus, -legalább is egy normális ember szàmàra – hogy nem maradnak, mivel mikor az Omega koncert kezdődik, apa, vagy anya màr mesét olvas, amit Bogi félàlomban hallgat.

 

 hirdetes_300x300  

Ismerősök is ott állnak, akik büszkèn hordják magukon a piros-fehér-zöld Via Nova ICS pólót, a szervezetét, mely felvidéki magyarságunk megmentője, jövője. Ők is széttàrjàk kezüket, és így szólnak: „Sajnáljuk… mi nem tehetünk semmit.”

 

Mit tehet Anya? Vagy rànéz Bogira, aki màr alig vàrja hogy a színpad előtt tàncolhasson, és elmondja neki, hogy sajnàlja, de a vàrva vàrt koncert anyagi okok miatt elmarad, majd haza megy a sìró gyermekkel, vagy fizet. Mèghozzà borsos árat, a kb. mintegy másfél óràs koncertért, mert szeretné boldognak làtni gyermekét. Anya döntött, és fizetett.

 

Bent szembe jönnek más szülők is. Ismerősök. Apukàk, és anyukák, akik szintén döntöttek, de mivel egy csalàdot alkotva mentek be hàrman, ìgy ők màr 27 Eurót fizettek a màsfél óràs koncertért???

 

Végeredmènyben a szìnpadon és a színpad előtt tàncoló boldog csemetéket és a nézőtéren ülő szülőket làthattuk, keserédes mosollyal arcukon. A zenekarban nem csalódtunk.

 

Köszönjük ezt a csodás élményt a Martfesztnek, a szervezőknek, és mindenkinek, aki ezt jóváhagyta és elfogadta hogy ìgy legyen ez a mai nap. Mi utoljára voltunk ezen a rendezvényen.

 

És ha csak a rendezőség nen vàltoztat sürgősen a hozzáállásán, vagy nem változtatnak a rendezőégen azok, akik ezt megtehetik, a visszajelzések alapjàn azt hiszem sokan màsok is így lesznek ezzel… Szomorú, de talán már meg sem lepődtem…

 

Ja, természetesen CD-re màr nem jutott…

 

Gál László: Facebook

Nyitókép: Martfeszt fb-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!