(…) Nem Orbánt és főképp nem a Fidesz-kormányt védem, hanem Magyarországot. Ahogy a Tigrisben megírtam, Nagy-Britanniában és Amerikában sok intelligens ember tekint úgy Magyarországra, mint fasisztoid banánköztársaságra, mert a magyar ellenzék folyamatosan azon dolgozik, hogy átverje a hiszékeny nyugati újságírókat, és a szájukba adjon kijelentéseket. (…)

 

Magyarországot nem lehet az orosz vagy török viszonyokhoz hasonlítani: Orbán demokratikusan megválasztott politikus, ezt a tényt kritikusai rendre figyelmen kívül hagyják. (…)

 

A CEU-t nem zárják be, nem is tehetik. (…) Továbbra is állni fog az épület, folytatódnak a kurzusok, mehet tovább az Orbán-gyalázás, a hallgatók pedig külföldön elismert diplomát kapnak. Megszűnik viszont az egyetem kiváltsága: az a gyakorlat, hogy a CEU amerikai diplomát is ad ki anélkül, hogy ott campusa lenne. Ez nyilván vonzó volt a hallgatóknak – ha a CEU elveszíti ezt a hibrid státuszát, kevesebbet fog érni a piacon. Az ügy inkább versenyről és pénzről szól, mint másról. (…)

 

 hirdetes_300x300  

Komoly probléma ebben az országban, hogy folyamatos, bújtatott polgárháború zajlik. A két tábor a végletekig polarizált, ami nagyon egészségtelen. Nincs felnőttekhez méltó politikai párbeszéd, mindkét oldal bedől a saját propagandájának. (…)

 

Én is a kilépésre szavaztam (Brexit – a szerk. megj.). Mégpedig elsősorban a szuverenitásunk visszaszerzése miatt. A briteknek elegük lett az EU-ból. Nem akarjuk, hogy Brüsszelből diktáljanak kétes figurák, meg vannak nekünk a magunk szarjankóink. A baloldali liberális lappok persze ezt is úgy interpretálták, hogy csupa ostoba, fehér, fajüldöző szavazott a Brexitre, ahogy Donald Trumpra is Amerikában. Hát nem. Nincs belőlük annyi. Rengeteg művelt, kozmopolitia, európai embert ismerek, aki a Brexitre voksolt. (…)

 

Merkel óriásit hibázott, de mára ő is belátta, hogy nem lett volna szabad ennyi embert beengedni. Európa nem tud ekkora tömeget befogadni. A társadalombiztosítás sehol nem bírja ezt el. (…)

 

Bevallom, csak most a Ferihegyen szembesültem azzal, hogy Schengent felfüggesztették. Holott ez volt a nagy európai álom! Az eurónak is annyi, elvetélt, romokban az egész EU. Arra számítok, hogy az unió a háború előtti népszövetség szintjére fog visszalépni. Ki kell mondani, hogy a politikai unió tévedés volt, és az eredeti gazdasági unióhoz kell visszatérni. (…) A másik fő gond a hanyag vezetés. (…) Az unió mai vezetői harmadrangú alakok, akik pocsék munkát végeznek. (…Ö

 

Ha nem volnának magyar és lengyel vendégmunkások, a fehérek ma már kisebbségben lennének Londonban. Ha angolt akarunk látni, ahooz London peremére, vagy Manchesterbe kell utazni. Bár Magyarországon alakulhat másképp, a nagyvárosokban mindenhol ez fog lejátszódni. (…)

 

Heti Válasz, Bújtatott Polgárháború – Tibor Fischer a Lex CEU-ról és az Orbán kormányról

Nyitókép: magyaridok.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!