Európa gyászol – Ebben a kritikus helyzetben is cselekedni kell – További korlátozások és ellenőrzések várhatók – Nem hitelesek a kormány bevándorlásellenes kijelentései, hiszen ők engedtek migránsokat Bősre – A március 5-e után létrejövő kormánytól valós biztonságpolitikai intézkedésekre van szükség

(…)

Szembe kell nézni a tényekkel, még akkor is, ha sokan vádolnak majd azzal, hogy félelmet gerjesztünk az emberekben. Franciaországot az idei év elején is érte már egy emberéleteket követelő terrortámadás. Akkor is azt mondták, növelni fogják a biztonsági intézkedéseket, mindent megtesznek azért, hogy ez ne ismétlődjön meg. Mégis megtörtént.

(…)

Ezért kell szembesülni és kimondani a tényt: nagy a baj. Természetesen tenni lehet és kell minden kritikus helyzetben, így most is.

 

 hirdetes_300x300  

(…)

Már-már szánalmasnak tűnik a nyíltan vagy leplezve bevándorláspárti politikusok vagy közéleti személyek kétségbeesett próbálkozása igazolni, hogy a jelek szerint nem bevándorlók, hanem a régóta Franciaországban élők, sőt ott született támadók követték el a gyilkosságokat. Hiszen ha a közismert Allah Akbar (az Egri csillagokból is megtanulhattuk a jelentését) felkiáltással mészárol le valaki embereket, ez minden kétséget kizáróan a migrációnak egy negatív és tragikus következménye.

(…)

Az MKP ezen tragikus napokban támogatja a szlovák kormány minden olyan intézkedését, amely a szlovákiai polgárok biztonságát szolgálja. Nem tartjuk azonban hitelesnek a Smer-kormány mai bevándorlásellenes kijelentéseit, hiszen nekik köszönhetően vannak Bősön migránsok (szerencsére egyelőre problémamentesen).

(…)

Az, hogy ma Szlovákiában kevésbé kockázatos élni, mint Franciaországban, inkább a szerencsének, az ország földrajzi méretének és elhelyezkedésének köszönhető, mintsem a kormánynak.

Berényi József, MKP.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!