(…) egy „felvidéki kisöszödi” mondat már 2016-ban jelezte, hogy a kormánykoalíció vegyespártjának vezetője elszakadóban van a valóságtól, hiszen illésházi beszédében hangsúlyozta: „Sose hazudtam … mindig azt mondtuk, amit el akartunk mondani”.

 

Felvidéki őszödi mondatok, első felvonásban! Ekkor még néhányan hittek abban, hogy valami magasztos, a nagy ismeretlenbe burkolózó, láthatatlan, nemes dolog eredménye volt a kormánykoalíciós házasságkötés. Aki meg mást próbált jelezni a felvidéki összmagyar térfélen, az kapta a bélyegeket ezerrel, hogy milyen rosszakaratú ember.

 

(…)

 

 hirdetes_300x300  

A felvidéki „őszödi beszéd” második felvonására a újságírói kettős gyilkosságot (2018. márciusa) követően került sor. „Felvidéki Fletónk” ismét nagyot alakított: a vegyespárt országos tanácsának döntését (azaz saját párttársait is) a sunyiba vágta, és mindenki képébe nyomta: újra csak azt mondjuk, amit akarunk, és nem azt, amit egy nappal előtte mondtunk! Igaz, ezt már nem egy zárt rendezvényen, hanem sajtótájékoztatón igyekezett az emberek gégéjén lenyomni.

 

Hivatkozva valami apróbetűs mondatra a „határozatban”, pökhendi módon kioktatva az újságírókat – meg a saját párttársakat is, akik előzőleg a közösségi hálón arról írtak, hogy bizony nem ezt döntötték el egy nappal korábban. Igaz, gyorsan levetették velük az ominózus mondataikat, de azért sokan lementették ezt az utókornak.

 

(…) a tisztelt nézők erősen unják a színdarabot. Igaz, a társulat várhatóan szakadozni fog, vagy megvárja a fizetését, esetleg az okosabbja előbb lelép, hiszen eszébe jut a mondás, hogy madarat tolláról…

 

(…) aki a felvidéki magyar közösségért kíván a jövőben is ténykedni, az legyen bátor, legyen a kisebbségi magyar politika része! Megszabadulhat a saját béklyóitól és démonaitól is. Itt az idő, most, vagy soha…

 

Őry Péter: Facebook

Nyitókép: reprofoto (Facebook)

Megosztás:
Címkék: Őry Péter Szemle

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!