Nincs sok különbség a Budapest Pride és a kurultáj között. És nem csak azért, mert mindkettő nyáron van, és mert mindkettő identitást, ön- és közösségérzetet, öndefiníciót, kitárulkozást – sőt bizonyos értelemben politikai értékvállalást is – jelent a résztvevők számára. Abban is hasonlítanak egymásra, hogy mindkettő csak globális társadalomban lehetséges, hiszen normális közösségben egyik sem lenne téma.

 

Miért?

 

Azért, mert a normális közösségben a nemi identitás egyrészt magánügy – illetve csak a társuló felekre tartozik –, másrészt az, hogy ki kicsoda, elsősorban a tettekből következik, s csak utána abból, hogy valaki honnan jött, mibe öltözik. A viselet, a szokás, a nyelv, a nemi identitás fontos ugyan, de mellékes ahhoz képest, hogy valaki mit cselekszik, vagy éppen mit nem cselekszik.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

Mert nem az érdekel, hogy valaki hagyományőrző, vagy hogy milyen szexuális orientációja van, hanem az, hogy milyen ember, és ezt a legjobban abból tudom meg, hogy az az ember mit tesz, és mit nem tesz, hogyan beszél, miképpen nyilatkozik meg. Szeretet vagy gyűlölet van a hangjában?

 

Magyar NemzetWeiner Sennyey Tibor: Kurulpride

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!