(…)

 

– Az utolsó három fordulóban csapattársai kiharcolták az Európa-liga-selejtezős indulást, a harmadik helyen végeztek a bajnokságban.

 

– Nehéz volt a lelátón ülve nézni a találkozókat, de drukkereink megkönnyítették a helyzetemet. Folyamatosan támogatnak minket, nincs olyan mérkőzés, amelyen ne ők lennének a mi tizenkettedik emberünk. Külön örültem Vida Kristopher szenzációs játékának, az utolsó fordulóban a rózsahegyiek ellen kis túlzással egymaga döntötte el a bajnokit a két góljával és a gólpasszával.

 

 hirdetes_300x300  

– Ha csak a számokat nézzük, a legsikeresebb első osztályú idényén van túl. Ön is így gondolja?

 

– Voltak hullámvölgyeim a szezonban, de nem panaszkodhatom. Öt góllal és négy gólpasszal zártam, végig élveztem Marco Rossi bizalmát. Egy-egy gyengébb találkozó után is számíthattam rá, hogy a kezdőcsapatban kapok helyet, és ezt úgy háláltam meg, hogy mindig a legjobbamat próbáltam nyújtani. Úgy érzem, ez sikerült, jó idényt zártam. Bizakodom, hogy kitart a formám a következő a szezonra is.

 

– Hamarosan lejár a kölcsönszerződése. Az RB Leipzigben képzeli el a jövőjét, vagy marad Szlovákiában?

 

– Konkrétummal nem tudok szolgálni, magam sem tudom, hol folytatom. A szerződésem még a lipcsei klubhoz köt, egyeztetni kell a német egyesület elöljáróival, utána meglátjuk, hogyan tovább.

 

– Legutóbb csaknem egy évvel ezelőtt, az Oroszország elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára a válogatottban. Mit érzett, amikor meglátta, hogy nem szerepel a neve Georges Leekens szövetségi kapitány napokban kihirdetett keretében?

 

– Szerintem mindent megtettem, hogy visszakerüljek a válogatottba. A márciusi összetartás alkalmával is jól ment a játék, és az igazat megvallva, számítottam a meghívóra. Lehetséges, hogy a szövetségi kapitány más típusú labdarúgókkal képzeli el a csapatát. De nem csüggedek, mennem kell tovább, és a saját feladatomra összpontosítani – úgy, ahogy eddig is tettem.

 

nemzetisport.hu – Válogatott: Az igazat megvallva, számítottam a meghívóra – Kalmár

Nyitókép: nemzetisport.hu/Török Attila

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!