Ő az egyetlen szlovák, aki anyagilag támogat egy élvonalba tartozó kerékpárcsapatot. Ján Miškovský (49) sikeres szlovák vállalkozó, a Quic-Step Floors csapat nagyobb szponzorai közé tartozik. 

(…)

Nem gondolkodott az elején más sportágak támogatásáról?

A kerékpározás összhangban van a vállalkozásom tartalmával – zöld, technológiai és világméretű. Ez egy ideális kapcsolat. Szerintem nemsokára már a mezőnyben is elektromos autók fognak közlekedni a hagyományos kocsik helyett, ami az én területem. 2014-ben ezt le is teszteltük a lengyelországi körversenyen.

 

Továbbra is aktívan kerékpározik?

 hirdetes_300x300  

Természetesen, idén majdnem négyezer kilométert tekertem, ami az én koromban a munkahelyi kötelességek és a sok utazás mellett nem kis dolog. Egy társasággal Lengyelország és a Tátra körül tekerünk, de minden éven ott vagyunk a Tour de France-on is. A feleségemmel és fiammal biciklivel jutottunk fel a  Galibier, Izoard, Mount Ventoux hegyekre, hágókra.

 

Elmondja, mennyibe kerül önnek a Quick-Step Floors szponzorálása?

Nem kevés, de nem akarok pontos összegekről beszélni.

 

Legalább nagyjából mondja meg, hogy az olvasóknak legyen elképzelésük…

Több százezer eurós összegről van szó, de nem milliókról.

(…)

Sagan több forrás szerint is hat millió eurót keres évente, legtöbbet a biciklisek között. Marketing szempontból is ő a bolygó legérdekesebb versenyzője?

Imázsával, váratlan húzásaival, bevételeivel az élmezőnybe tartozik. Soha nem gondolkodtam így erről, de most, amikor számításba veszem a kerékpáros mezőnyt és konkurenciát, ő lesz mezőny legnagyobb reklámarca 2018-ban. Lehet, hogy néhány fiatal srác is hírnevet kap, de ők marketing szempontból le vannak maradva, még két-három évre van szükségük.

 

Idén Sagant kizárták a Tour-ról. Ártottak neki ezzel, vagy paradox módon épp segítettek?

Eléggé ellentmondásos volt a kizárása és nagyon rendezetlen. Néhány hónap múlva megszületett az ítélet, hogy eltiltása a verenyzéstől értelmetlen volt. Az emberek többsége egyetértett ezzel és igazolták, hogy a bírók rossz döntést hoztak. Úgy gondolom, hogy Peter végül keresett ezzel. Ha a szurkolók reakcióit, újságírók cikkeit, a szakmai közvéleményt nézzük, egyértelműen Sagan előnyére váltak. Jövőre mégtöbben fognak neki szorítani, hogy kiharcoljon egy jó eredményt.

(…)

Hogyan reagálna, ha egy versenyzője doppingolna a csapatában?

Beszéltem a vállalkozói prioritásokról – az egyik a zöld szemléletmód. Számomra a zöld a tisztát jelenti. Ezért foglalkozunk megújuló erőforrásokkal, ökológiával. Ezt átültethetjük a sportba is. A másik dolog, hogy a kerékpározásban nagyon szigorú szabályok vannak. Nemrég Szlovákiába látogatott a csapat versenyzője, Philippe Gilbert. Pontosan be kellett jelentenie, hol fog tartózkodni, hova megy majd és az ellenőrök bármikor mintát vehettek tőle, ellenőrizhették. Annak ellenére, hogy nincs szezon. Számomra a dopping súlyos probléma. Ez  a bukásról, morális csődről szól. Ugyanaz, mint az üzletben a korrupció. Igen, a dopping számomra korrupció, ennek nincs helye az életünkben.

(…)

 

Pravda.sk – Slovák, ktorý platí toptím: Sagan je zázrak a doping je korupcia

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!