Az iszlám meghatározása sok valláskutató számára is nehéz diónak bizonyul, ellentétben politikusainkkal.

 

(…)

 

Az európai muszlimok az iszlamista terror áldozatai, a biztonsági egységek tagjaiként dolgoznak, akik a terroristák ellen harcolnak, sőt olyan polgári szervezkedések kezdeményezői, amelyek a radikális iszlamisták ellen lépnek fel. A muszlimok a Nyugat közvetlen szövetségesei a vallásilag ösztönzött terrorizmus elleni harcban.

 

 hirdetes_300x300  

Az a tény, hogy a muszlimok és az iszlám Európa részeivé váltak, politikusaink tudatáig egyelőre nem jutott el. Fico nézetei az egységes muszlim közösségekről ismertek, Kotlebát és Kollárt kommentálni sem kell, és néhány nappal ezelőtt Richard Sulík is kiterítette a kártyáit.

 

muszlim_ritomsky

 

A közösségi hálókon kijelentette, hogy az iszlám ellentmondásban van a mi kultúránkkal, sőt veszélyt jelent magára a civilizációnkra is. Amennyiben Sulík szerint ez azt jelenti, hogy az EU milliónyi teljes értékű polgára veszélyezteti a kultúránkat és a civilizációnkat, akkor rögtön meg is szervezheti a kilépésünket Schengenből és felújíthatja a drótkerítést Dévénynél.

 

(…)

 

Ez az abszurd, populista bejegyzése rögtön meghozta a gyümölcsét – heves vita alakult ki a hozzászólók között, akik közül az egyik felrótta, hogy a SaS jelöltei között is szerepelnek muszlimok. Sulík erre így reagált:

 

„Selimmel, Zaherral és Polattal (a SaS három muszlim jelöltje) azért jövünk ki jól, mert ők nem alkalmazzák a valódi iszlámot.”

 

Ezek után ha kétségük támad afelől, hogy mi is a valódi iszlám, Sulík szíves örömest megmagyarázza nekünk. Sőt, még ennél is jobb – a valódi iszlám definíciója az, amit Sulík ezalatt a fogalom alatt elképzel.

 

(…)

 

Az iszlám fundamentalizmus által inspirált terrorizmus éppúgy súlyos probléma, mint az egyes muszlim közösségek integrációja  Nyugat-Európa országaiban.

 

Szakértők szerint a legrosszabb, amit tehetünk, ha a kollektív bűnösség terén az összes muszlimot egy kalap alá vesszük (…).

 

Az iszlamista radikálisok semmi sem megfelelőbb, mint az, hogy a Nyugat ellenségévé tegyenek 15 millió muszlimot Európában, vagy rögtön azt a mintegy kétmilliárdot, akik szerte a világban élnek. Az olyan politikusok pedig, mint Sulík, Kollár és Fico bőséges támogatást nyújtanak ezen a téren.

 

SME – Matúš Ritomský: Islam je súčasťou Európy, naši politici to nevedia

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!