Sokan a mérgező választások előtti kampány és a barátságtalan média számlájára írják a helyhatósági választásokon elszenvedett vereségüket. Sőt még azok is, akiknek megvolt a saját kis trollhadseregük.

 

A nemzetnek csaknem a fele megértette azt, hogy ha olyan tisztességes politikát akarnak, amelyik a választók érdekében dolgozik, akkor a terekről a választóhelyiségekbe kell vonulniuk.

 

A Smer csak a múltbéli győzelmeinek parazsát piszkálgatja, mivel a mostaniakból nagyon kevés van. (…)

 

 hirdetes_300x300  

Azóta, hogy Fico azokat a polgármestereket részesítette előnyben a közforrások szétosztásánál, akik az ő pártja színeiben indultak, odáig jutottak, hogy a Smer támogatását mostanra már inkább szégyellik, mintsem kérkednek vele. A Smer egyenlő azzal az erkölcsi vétséggel, amely csökkenti az esélyt a győzelemre.

 

Fico pártja olyan kerületi városokat veszített el, mint Pozsony, Nyitra, Zsolna és Kassa. Emellett minden bizonnyal Besztercebánya és Trencsén győztese sem kérkedne az életrajzában azzal, hogy a Smer jelöltje.

 

Még ha az őrült önkormányzati koalíciók – amelyek összeférhetetlen csoportokat kapcsolnak össze – nem is teszik lehetővé egy világos, egyértelmű politikai térkép megrajzolását, a helyhatósági választások után mégis egyértelműen kijelenthető, hogy a smeres „vörösség“ egyre inkább gyengül.

 

(…)

 

Megértettük, hogy az ország készen áll arra, hogy menessze a politikából azokat az embereket, akik önmaguknak és azoknak a rétegeknek szolgálnak, akik a polgárok támogatása helyett államot az államban alakítottak ki. (…)

 

Bízzunk benne, hogy azok a változások, amelyek ezek után a választások után következtek be, nem anomáliák lesznek, így a városi- és a községi hivatalokban végre megszületik a régóta várt tisztességes politika. (…)

 

Sme.sk, Beata Balogová: Smerácka červeň slabne, ľudia prepustili tých, čo slúžili sebe a strane

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!