Amennyiben a Smer konferenciája során valaki valamilyen jövőképet keresett az ország számára Robert Fico beszédében, akkor annak sikerült háromnegyed órát elpazarolnia a szombati napjából.

 

Szlovákia számára Fico nem rendelkezik jövőképpel, csupán rémálmai vannak amiatt, hogy elveszítheti a hatalmát.

 

A beszéde nagy részét annak a témának szentelte, amit ő úgy hív „médiaterror“. Csakhogy a nyilvánosság éppen az újságíróknak hála szerzett tudomást arról, hogy az olasz maffiával kapcsolatban álló emberek a közvetlen közelében, a Kormányhivatalban kaptak helyet.

 

 hirdetes_300x300  

Csak a médiának köszönhetően tudták meg a választók azt, hogy Marian Kočner – aki vélhetőleg megrendelte a gyilkosság – évekig olyan védelmet élvezett, amiről az erőszakos bűntettek áldozatai még csak álmodni sem mertek.

 

Amennyiben a Smer tagjai figyelmesen hallgatták azt, amit Fico mondott, akkor megérthették, hogy milyen – Orbán-szindrómával megfertőzött – irányba is viszi a pártot. És az országot.

 

Ma még tapsolhatnak neki, de a jövő úgy fog rájuk emlékezni, mint azokra az üresfejű pojácákra, akik nem értették meg, hogy Ficonak csupán a politikai túlélése számít.

 

A vadon igazságosságát látja benne: magas pozíciót érdemel.

 

Hiszem ez a Smer étosza, meg aztán hosszú éveken keresztül olyan embereknek tette lehetővé a túlélést, akik professzionálisan és erkölcsileg is csődöt mondtak.

 

Az újságírók elleni támadásai a rövidlátóságának jelei abban az időben, amikor a trollok és a konspirátorok egész hadserege tudatosan vagy öntudatlanul, de szétbomlasztják a demokratikus intézményeket.

 

Az Orbán-féle Magyarország sorsától a kritikus sajtó, a választási rendszer és az az aktív választó véd meg bennünket, aki nem esik teljes apátiába, és megérti, hogy Fico fütyül rá az ország jövőjére. Csak önmagáért dolgozik.

 

Sme.sk, Beata Balogová: Fico má len nočné mory zo straty moci

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!