(..)

Yehudi Menuhin hegedű játékát hallgatom, ami a zenén belül is egy külön világ, szintén azok közé a megfoghatatlan, elmagyarázhatatlan, képletekkel le nem írható hatások közé tartozik, amitől energia tartalékok szabadulnak föl az emberben. Azt hiszem, hogy nekünk, humán lelkeknek igazából két dolog adhat energiát: a szépség és a szeretet. Most egymás után mindkettőből kaptam egy adagot, beosztom egy időre.

(..)

Délutánra legyengült a szél, az ég változatlan, nyájak legelésznek rajta, hol több, hol kevesebb, néha összeállnak a fellegek kicsit nagyobb együttessé, de semmit nem hoztak eddig. Visszahúztam a C1-et és ballagunk. Rendszeresen megnézem a többiek haladását, ki merre, mit csinál, mi jut neki

(..)

Milyen furcsa, az ember a Fok megkerülésével úgy érzi, már a nehezén túl van, pedig nem. Kiszabadul a jeges hideg erősszeles világból ugyan, de a déli Atlanti Óceán nem kényezteti a vitorlázókat. Hosszú, komplikált és nehéz vitorlázás, amíg az ember kellemesebb vizekre ér, mondjuk a passzát zónába. Itt tartok most, és örülök, hogy az elmúlt 12 napon túl vagyok.

 hirdetes_300x300  

 

Esteledik, állok kint és nézem a lenyugvó napot, alattam csöndben surrog a víz, ahogy viszik a vitorlák a hajót a gyenge, de szerencsémre kitartó szélben. Napközben bárányfelhős volt az ég, de itt-ott voltak nagyobb felhő kombinációk. Egyikből sem kaptunk, felszívódtak mire odaértünk. Most tiszta az ég és nagyon apró, egyenletesen elszórt felhőcskék tarkítják. A szelem ideális irányból, tisztán K-ről fúj, olyan egyenesen megyünk a térképen, hogy vonalzót lehet a vonalunk mellé gyártani.

 

spiritofhungary.huRészlet Fa Nándor hajónaplójából

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!