A mostani kormányválságban nincs semmi meglepő. Ami elsőre egy  Danko okozta káosznak tűnik valójában teljesen érthető jele egy teljesen nyilvánvaló dolognak.

 

Szlovákiát feudális államként működtetik, és a „kutatás és fejlesztés” hűbérbirtokot Danko kapta meg. Ő pedig nem túl ésszerűen gazdálkodott vele, tekintettel arra,hogy 300 millió eurót vesztett el. És ha ez nem volna elég, embereit rendőrségi nyomozás fenyegeti.

 

Ebben a helyzetben teljesen természetes módon két dolgot vár el. Először, garanciát követel, hogy sajátjaival a rendőrség (Bašternák példájára) szintén a „ő mi emberünk” elv szerint fog eljárni. Másodszor pedig, szüksége van egy pót-hűbérbirtokra, amin keresztül újabb pénzekhez fér hozzá. Ezek nem jogtalan követelések, ha így működik Kaliňák esetében, miért ne működhetne így Dankonál is?

 

 hirdetes_300x300  

Másrészt, Fico jogtalanul vonakodik helyrehozni Danko hibáját, ahogy az sem jogos, hogy nem kínál fel neki újabb birtokot. Csakhogy Fico is hibát vétett. Dankonak túlságosan kicsi birtokot adott, amivel tébolyba és kapzsiságba hajszolta. Danko ezért próbált meg kisajtolni mindent a kutatás és fejlesztésre szánt uniós pénzekből anélkül, hogy legalább morzsákat juttatott volna az egyetemeknek. Lényegében csak behajtotta jogos követelését. És mindemellett tett még egy közérdekű dolgot is: egyenes adásban adott leckét mindannyiunknak honismeretből, és egyértelműen megmutatta, hogyan működik ez az állam.

 

tyzden.sk, Danko má pravdu, Fico to pochopí

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!