Emelné a történelem tantárgy heti óraszámát az alapiskolák felső tagozatán az Állami Pedagógiai Intézet (ŠPÚ). A szaktárca korábban jelezte, hogy a történelem tanításának megerősítésével nem utolsósorban a szélsőséges nézetek terjedése ellen akar fellépni.

 

Harc az extrémizmus ellen

 

Azt a javaslatot, mely szerint az alapiskolák felső tagozatán – a 9. évfolyam kivételével – az összes évfolyamban egy órával növelni kell a történelemórák számát, szerdán jóváhagyta az Állami Pedagógiai Intézet tantárgybizottsága.
Abban az esetben, ha az oktatási tárca is jóváhagyja az indítványt, akkor a heti órarendben már két történelemóra szerepelne.

 

 hirdetes_300x300  

„A miniszter úr pozitívan értékelte a javaslatunkat, továbbá kiemelte, hogy napjainkban a történelemórákon belül foglalkozni kell a jelenlegi társadalmi helyzettel. Ez a változás elengedhetetlen lépésnek számítana az extrémizmus elleni harcban, ugyanis a történelem-óraszámok növelésével ezekre a témákra fókuszálnánk

 

– mondta el a bizottsági javaslat kapcsán az ŠPÚ igazgatója, Ľudovít Hajduk, aki hozzátette, hogy az óraszám emelése nem jelentene több tananyagot.

 

Peter Plavčan oktatásügyi miniszter elmondta, hogy az oktatásügyi tárca különböző  projekteket készített elő az extrémizmus oktatásával kapcsolatban, ugyanis szeretnék, ha a diákok megismerkednének az emberiséget sújtó nehéz időszakokkal, valamint napjaink konkrét eseményeivel.

 

Forrás: sme.sk/teraz.sk

Nyitókép: ZŠ Mostná

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!