A Google egy brazíliai projekt bemutatóján illusztrálta, hogy térképes szolgáltatásán hogyan oszthatják meg az emberek az emlékeiket, de akár privát utazási naplókat is készíthetnek.

 

Nemrég alaposan megújult a Google Earth, de a fejlesztők ismét érdekes újításon dolgoznak: gyakorlatilag közösségi élményt teremtenének, a térképes szolgáltatásból egy olyan oldal lehet két-három éven belül, ahol bárki megoszthatja az emlékeit – írta a Reuters az Alphabet brazíliai bemutatójáról.

Azt is elárulták, hogy a felhasználók fotókat, videókat és szövegeket adhatnak egyes helyszínekhez, ezek az emlékek privátak is lehetnek, de nyilvánosságra is lehet majd őket hozni.

 

 hirdetes_300x300  

Az átlag felhasználók számára ez lehetőséget ad érdekes és látványos utazási naplók készítésére, míg a profi videósoknak itt a lehetőség, hogy térképre helyezett dokumentumfilmeket osszanak meg a világgal. Utóbbira mutattak be példát: a Voyager szolgáltatásban megjelent az “I Am Amazon” oldal, ahol az Amazonas-medence történeteit lehet megnézni.

 

HVG
borítókép: Youtube

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!