A kormány általában 100 nap türelmi időt kér tevékenységének első értékelésére. A mai szlovákiai parlamenti viszonyok viszont nemcsak a kormány, hanem az ellenzék viselkedésének értékelését is megkövetelik.

 

Ebben pedig az elmúlt napok megnyilvánulásai alapján Richard Sulík és Igor Matovič csúnyán leszerepelt. Legalább annyira, mint Fico, Danko, Bugár vagy Procházka.

 

A kormányalakítási tárgyalások során még államférfiként viselkedő SaS és az OĽaNO – NOVA elnökétől teljességgel elfogadhatatlan mindaz, amit az utóbbi időben láthattunk.

 

 hirdetes_300x300  

Elfogadhatatlan viselkedés

 

Az intenzív osztályon fekvő kormányfőnek aljas, gusztustalan módon, nekirontani megengedhetetlen még a szlovákiai politikában is. Egy kormányváltásért küzdő felelős politikus így egyszerűen nem viselkedhet.

 

A szívműtéte után lábadozó Robert Ficotól érzékelten módon azt kérdezni, mire megy azzal a sok pénzzel, ha meghal, majd politikai távozásra felszólítani őt, túlmegy a jóérzés határán. Ellentmond a korrekt politikai küzdelemnek is, melynek hiányára Bugár és Procházka esetében maga Sulík a választások óta annyiszor rámutatott.

 

Igor Matovič politikai ellenfeleivel szembeni primitív, kocsmai megnyilvánulásai a közösségi médiában szintén  elítélendők.

 

Van még mit tanulni

 

A demokratikus ellenzék vezérei láthatóan (még?) nem nőttek fel a feladathoz, hogy valódi alternatívát kínáljanak. Ehhez alázatra, visszafogottságra is szükség van politikai ellenfeleikkel szemben. Pont azért, hogy az önmagukkal szembeni tiszteletet kivívják.

 

Ha nem is a kormánypártok, de legalább a jóérzésű választópolgárok részéről.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!