Érdekes gondolatot vetett fel a DenníkN vasárnapi hírösszefoglalója. Mivel egyelőre sem a Smernek sem az SNS-nek nincs államfőjelöltje, Bugár pedig már javában kampányol, bedobták a gondolatot, hogy a Most-Híd elnökét végtelen lojalitásáért a Smer és az SNS akár örökbe is fogadhatná erre a szerepre.

 

Adjuk, vagy ne adjuk Bélánkat a szlovákoknak? Játszunk el egy kicsit a gondolattal.

 

Jó pár hónappal ezelőtt mi írtuk meg éppen a Körképen először, hogy Bugár Béla köztársasági elnöknek indul. Olvasóink többsége légből kapott hírnek vette mindezt, aztán kiderült, hogy igazunk volt.

 

 hirdetes_300x300  

Mi van akkor, ha a DenníkN infója sem marhaság, és Béla már arra feni a fogát, hogy a kormányoldal közös lejöltje legyen? Elvégre ő maga is azt mondta, hogy célja bejutni a második körbe, amire szerinte minden esélye megvan. Fico és Danko segítségével ez kétségkívül így is lehetne. De mennyire reális egy ilyen elképzelés?

 

Andrej Danko, Robert Fico és Bugár Béla. Kép: DenníkN

 

Lelőjük a poént, szerintünk semennyire.

 

Először is azért nem, mert Bugár már eleve csak egy leírt, ciki, megtűrt elem a koalícióban. Egyedüli haszna, hogy jelenleg nincs más, olcsóbb pártelnök erre a szerepre. Hogy ez mennyire így van, bizonyítja a Smer és az SNS kezében levő TA 3 vasárnapi Mistrík – Bugár vitája, ahol a műsorvezető, Noro Dolinský olyan lenézően, megvetően beszélt Bugárral, hogy szinte már mi is megsajnáltuk.

 

Másodszor azért nem, mert Bugár ezzel annyira leírná magát még megmaradt magyar választói szemében is, hogy az egész Most-Híd rámenne. Az MKP mindenesetre örülhetne egy ilyen döntésnek, Bugár már csak ezért sem menne bele. Elvégre amióta leváltották őt megérdemelten az MKP éléről, a bosszú az, ami leginkább élteti.

 

Rövidre fogva, Bugár „örökbe fogadása“ a Smer és az SNS által bár nagy terhet venne le a magyarság válláról és végre megszabadulhatnánk tőle, éppen emiatt nem nagyon reális forgatókönyv. Kár.

 

Király Zsolt

Nyitókép: reprofoto (TA 3)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!