Nyitókép: SITA/screenshot

 

Az európai parlamenti választáson mandátumért induló volt ideiglenes kormányfő, Ódor Lajos ezen választások eredményei alapján dönti el, hogy milyen mértékben fog bekapcsolódni a politikába.

 

„Személyes próbatételnek tekintek ezekre az európai választásokra. Ez azt jelenti, hogy az eredmények alapján döntöm el, hogy milyen mértékben veszek részt a politikánkban”

 

– mondta a SITA ügynökségnek.

 

 hirdetes_810x300  

Megjegyezte: az, hogy indul az EP-választásokon, nem jelenti azt, hogy a jövőben nem indulhat más választásokon.

 

Az ererdmények alapján dönt

 

„Az eredmények alapján fogok dönteni. Ha ez a fajta politika sok embernek tetszeni fog, akkor mindenképpen fontolóra veszem” – tette hozzá. Ódor kifejtette, hogy az új kormány hivatalba lépése után bizonyos elégedetlenségi hullámot érzékel.

 

„A tüntetéseken is sokan voltak az utcákon. Én azt mondtam magamnak, hogy nem fogok otthon ülni, hanem visszatérek a politikába, és megpróbálok tenni valamit azok érdekében, akiket a jelenlegi kormány nem képvisel”

 

– magyarázta az okokat az ügyvivő kormány korábbi vezetője.

 

Véleménye szerint elég sok ilyen ember van, ami szerinte a parlamenti választások eredményeiből és a legutóbbi elnökválasztás eredményeiből is látszik.

 

Az uniós források elvesztésének veszélye

 

„Szükséges, hogy Szlovákiát kívül és Európában is olyan emberek képviseljék, akik esetleg kicsit másképp vélekednek az új szlovákiai dolgokról, mint a jelenlegi kormány” – véli.

 

Ódor az uniós források elvesztésének veszélyéről is beszélt.

 

„Az Európai Bizottságnak kötelessége megvizsgálni, hogy az egyes államok betartják-e azokat az elveket, amelyekben a csatlakozásunkkor megállapodtunk. Ott a jogállamiság is szerepelt, és jelenleg az a legnagyobb buktató, hogy a kormány olyan Btk.-módosítást hagyott jóvá, ami az Európai Bizottság számára azt jelenti, hogy megszegjük azt a megállapodást, amely arról szól, hogy a klub tagjai vagyunk”

 

– jelentette ki.

 

 Az EU rengeteg pénzt küld

 

Hozzátette: az Európai Unió rengeteg pénzt küld ide, és akik hozzájárulnak Szlovákia fejlődéséhez, biztosak akarnak lenni abban, hogy ezeket a forrásokat nem lopják el, vagy megbüntetik azokat, akik valamilyen aljas tevékenységet folytatnak.

 

„És most kérdőjelek vannak, pont amiatt, ami a Speciális Ügyészséggel történt, valamint amiatt, hogy mérséklik a gazdasági bűncselekmények miatt kiszabott büntetéseket” – mondta.

 

„Ezen okok miatt a bizottságnak nincs más választása, meg kell vizsgálnia, hogy a megállapodások teljesülnek-e vagy sem” – mondta a volt kormányfő.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.