„Este nyolc körül haza felé tartottam, körülbelül 50 km/h-s sebességgel haladtam. Az elhunyt férfi sötét színű ruhát viselt, az utolsó pillanatban vettem csak észre, és az ütközést már nem tudtam megakadályozni” – mondta Daniel Lipšic (NOVA) parlamenti képviselő a tegnap esti tragikus balesetről, melynek során egy 72 éves férfit gázolt el autójával, aki a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

 

Az ellenzéki politikus beszámolója szerint a sérült férfi eszméleténél volt, tapintható volt a pulzusa, de nem kommunikált. A mentők kiérkezéséig Lipšic a diszpécser utasításai szerint nyújtott neki elsősegélyt.

 

A helyszíni és a vérteszt szerint Lipšic nem fogyasztott alkoholt. Nem akart spekulációkba bocsátkozni arról, hogy a baleset gyalogátkelőnél történt-e vagy sem, ezzel megvárná a rendőrség hivatalos álláspontját, mindenesetre elmondta, hogy amennyire ő tudja, nem messze a gyalogátkelőtől került sor a tragédiára.

 

 hirdetes_300x300  

„A törvény mindenkire vonatkozik, de ebben a pillanatban számomra a hozzátartozók segítése és a rendőrséggel való együttműködés a prioritás”

 

válaszolt Lipšic arra a kérdésre, hogy le akar-e mondani mandátumáról.

 

Elmondta azt is, hogy semmilyen módon nem használta mobiltelefonját a baleset idején. Hozzátette, hogy a rendőrség fényképes dokumentációt készített arról, hogy az érintet útszakaszon milyen a közvilágítás, hogyan helyezkednek el az út széli fák, vagyis milyenek a látási viszonyok.

 

 

Körkép.sk, aktuality.sk

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!