Az Európai Parlament Petíciós Bizottsága befogadta a Fiatal Függetlenek év elején benyújtott petícióját, így az EP érdemben fog tárgyalni és határozatot hozni a szlovákiai vasúti kétnyelvűségről.

 

A beadvány jogos és megalapozott volt

 

A pozitív döntésről Cecilia Wikström, a Petíciós Bizottság svéd elnöke levélben értesítette a Fiatal Függetleneket.

 

 hirdetes_300x300  

Az Európai Parlament most az Európai Bizottságtól kért állásfoglalást az ügyben, ezután kerülhet sor újabb meghallgatásra Brüsszelben. A Fiatal Függetlenek idén január 26-án nyújtották át a hiányzó vasúti kétnyelű táblák miatti petíciójukat Brüsszelben.

 

A Fiatal Függetlenek rámutattak arra, hogy éveken keresztül civil aktivistaként tettek a kétnyelvűségért, és a szlovák kormányzat ismételt elutasító döntései miatt határoztak az EP-petíció mellett, amelyet Csáky Pál EP-képviselő segítségével nyújtottak be.

 

„Nagyra értékeljük a döntést, mivel így ismét reflektorfénybe kerül a probléma. A Petíciós Bizottság határozata azt mutatja, hogy beadványunk jogos és megalapozott volt”

 

véli Orosz Örs, a Fiatal Függetlenek vezetője.

 

„Bízunk benne, hogy a brüsszeli folyamat és a remélt pozitív EP-döntés is nyomást fog gyakorolni a kormányra, hogy az minél hamarább és hiánytalanul bevezesse a vasúti kétnyelvűséget”

 

zárták közleményüket a Fiatal Függetlenek.

 

hírek.sk

Nyitókép: ketnyelvu.info

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!