A pozsonyi Patronka városrészben lévő egykori katonai kórházat épületeivel együtt már egy ideje próbálják eladni. Az ingatlan a pozsonyi Szt. Mihály Kórház tulajdonában van, és hétfőn (december 5.) már harmadszor hirdették ki a versenyt az épületek eladására. Az elsőre senki sem jelentkezett be, a másodikat pedig megállították. Most január 9-ig adhatják le az érdeklődők az ajánlataikat.

 

A kórház igyekszik a lehető legtöbb pénzt kisajtolni az értékesítésből.

 

„Épp ezért a felkínált összegre és arra a tényre való tekintettel, hogy csak egy ajánlat érkezett be, még nem zártuk le a tendert”

 

Idézte a TASR Marian Križkot, a Szt. Mihály Kórház igazgatóját.

 hirdetes_300x300  

 

Az értékbecslés alapján a komplexum értéke 32,3 millió euró.

 

A terület iránt nagy érdeklődést mutat az ESET szlovákiai szoftvercég, ami egy információs-technológiai kutatóközpont létrehozásában gondolkozik.

 

„Megerősíthetjük, hogy az ESET vállalat részt vesz a volt katonai kórház eladására kírt nyílt pályázatban, ahol magas szintű K+F központot hozna létre”

Mondta a cég PR menedzsere, Branislav Ondrášik.

 

Miután a Szt. Mihály Kórház tavaly új épületbe költözött a városközpontban, a korábbi területen már nem nyújt egészségügyi ellátást.

 

„A parkolóhelyeket átmenetileg bérbe adtuk, hogy legalább az értékesítésig a minimumra szorítsuk a terület karbantartásának és őrzésének költségeit”

 

Magyarázta Križko.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!