Mečiar hazudik és személyesen felelős ifj. Michal Kováč elrablásáért” – mondta ma Igor Cibula, a SIS (Szlovák Titkosszolgálat) egykori igazgatója.

 

„Az én személyes véleményem, hogy az amnesztiákat el kell törölni, de ez az én személyes álláspontom. (…)Vladimír Mečiar állítja, hogy a bűntény nem történt meg és hogy nem a SIS állt mögötte. Hazudik. Vladimír Mečiar volt kormányfő személyesen felelős ifj. Michal Kováč elrablásáért”

 

Nyilatkozta Cibula, aki elmondta, hogy Vladimír Mitro parancsára folyt vizsgálat korábban a SIS tisztjeinek esetleges törvénybe ütköző tevékenységével kapcsolatban abból az időszakból, mikor Ivan Lexa volt az igazgató. Hozzátette, hogy a SIS egyetlen nap alatt 2094 dokumentumot semmisített meg, ami nagyjából 20 ezer oldalnyi iratot jelent. Szerinte a megsemmisített iratok között az akkori köztársasági elnök fiának elhurcolásával kapcsolatos bizonyítékok is voltak.

 

„Néhány dokumentumot nem ledaráltak, hanem elégették. (…) A speciális hadműveletek osztályán kívül az államfő fiának elhurcolására sok tisztet is ráállítottak más osztályokról is (…)”

 

 hirdetes_300x300  

HNonline.sk

Nyitókép:  Pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!