Szigorítanák a pedagógiai karokra jelentkező diákok kiválasztását. A minisztérium tehetségi vizsgák bevezetését tervezi, melynek során nemcsak a felvételizők tudásszintjét mérnék fel, de általános műveltségüket, valamint a tanítói hivatás szempontjából fontos alkalmasságokat is.

 

Sok diák nem akar tanári karriert építeni

 

A pedagógiai program bakkalaureátusi fokozatát megszüntetnék és létrehoznának egy összesített pedagógiai tanulmányi programot, melynek elvégzését követően a hallgató magiszteri titulust szerezne.

 

 hirdetes_300x300  

„A jövendő tanítók minőségi felkészítése elképzelhetetlen megfelelő mértékű pedagógiai gyakorlat nélkül, ami a tanárképzés jelentős részét képezi majd. Megvalósítására kiterjedt, fejlett, kiváló pedagógusokkal rendelkező tanszéki, illetőleg egyetemi, gyakorló iskolák hálózatának intézményeiben kerülne sor”

 

– olvasható a dokumentumban.

 

A reformok szerzői egyúttal a tanárképzés jelenlegi állapotára is kitértek. A jelenlegi rendszer arra ösztönzi a felsőoktatási intézményeket, hogy minél több diákot vegyenek fel, így sok intézmény olyan diákokat is felvesz, akiknél vajmi kevés a feltétele annak, hogy jó tanárokká válhatnak.”A felvett jelentkezők nagy része nyíltan bevallja, nem kíván tanítói karriert építeni” – vélekednek a reformok szerzői.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: blesk.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!