Andrej Kiska államfő magyarázatot kér a külügyminisztériumtól, amiért Szlovákia nem követte sem az EU-s partnerek, sem a V4-ek példáját az orosz diplomaták kiutasítását illetően – informálta az Aktuality.sk-t Roman Krpelan, az államfő kommunikációs tanácsadója.

 

Az orosz dipolmaták kiutasítása Nagy-Britannia kérése volt azután, hogy Szergej Szkripal egykori orosz kettős ügynök és lánya ellen vegyi fegyverrel támadást követtek el. „Lukáš Parízka államtitkár magyarázatát az államfő nem tekinti elégségesnek, a külügyi tárca eddigi lépéseivel kapcsolatban pedig elégedetlenségét fejezte ki“ – állítja Krpelan.

 

Az államfő Peter Pellegrini kormányfővel is telefonált, és bejelentette neki, hogy világos és elvhű hozzáállást vár Szlovákiától abban, hogy szolidaritását fejezze ki az egyik legfontosabb partnerünknek“ – tette hozzá Kiska szóvivője.

 

 hirdetes_300x300  

Peter Pellegrini arról tájékoztatta Kiskát, hogy a helyzettel a Szlovák Köztársaság Biztonsági Tanács fog foglalkozni a holnapi ülésén. A külügyi államtitkár, Lukáš Parízek ma már azt sem zárta ki, hogy amennyiben szükség lesz rá, akkor Szlovákia igenis kiutasíthat aorosz diplomatákat az országból.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!