Nyitókép: YouTube

 

A parlament elnöke, Andrej Danko mai sajtótájékoztatójában kijelentette, hogy a Most-Hídhoz hasonlóan szintén a nyílt alkotmánybíró-választást támogatja. Elmondása szerint erről a döntésről reggel már tájékoztatta is a koalíciós partnereit.

 

A parlamenti képviselők február 12-én, kedden 17.00 órától fognak alkotmánybíró-jelölteket választani. Abban az esetben, ha a választás nem lesz eredményes, február 14-én, csütörtökön 11.00 órától újra megismétlik.

 

 hirdetes_300x300  

Danko azt sem zárta ki, hogy a szavazás előtt a koalíció találkozni fog, hogy a közös jelöltekkel kapcsolatban megoldást találjanak. A nemzetiek vezére elutasította, hogy tárgyalt volna Kotlebáékkal az alkotmánybíró-választással kapcsolatban.

 

Tk Andreja Danka

Gepostet von Tablet.TV am Montag, 11. Februar 2019

 

Danko bízik benne, hogy a képviselők képesek lesznek megbirkózni az alkotmánybíró-választással, de hozzátette, hogy amennyiben erre mégsem kerülne sor, akkor a választást csütörtökön megismétlik.

 

„Nekem teljesen mindegy, hogy ki fog bekerülni az Alkotmánybíróságba. Nekem az is teljesen mindegy, hogy ki fog dönteni az Alkotmánybíróságon. Nekem az egyetlen feltételem az, hogy az alkotmánybíró-jelöltek teljesítsék az erkölcsi és szakmai feltételeket”

 

– jelentette ki.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!