A pénteki nap politikai híre kétségkívül Orbán Viktor és Robert Fico pozsonyi találkozása volt. A két kormányfő barátságos tegeződése felvidéki magyar szemmel furcsa üzeneteket is eredményezett, Leginkább a szlovák miniszterelnök megállapításai után lehet keserű szájíze a Magyarországra menekült Malina Hedvignek és felvidéki társainak, miszerint:

 

a kétoldalú kapcsolatok minden téren pozitív légkörben fejlődnek, és történelmileg a legjobb szinten vannak.

 

Orbán Viktornak, – készülve a következő EU-csúcsra – láthatóan fontosabb volt a kvótareferendum és a migránskérdést illetően maga mellett tudnia szlovák partnerét, mint a két ország kapcsolatának nyitott kérdéseit feszegetni. A találkozó üzenete számunkra, hogy a megoldatlan felvidéki magyar ügyek (kettős állampolgárság, Malina Hedvig-ügy, dunaszerdahelyi szurkolóverés, alkotmány cikkelye, kisebbségi status quo sorozatos megsértése, Beneš-dekrétumok, Esterházy János rehabilitálása, stb.) rendezésének nem most jött el az ideje.

 

Körülbelül itt tartottunk az elmélkedésben, amikor 17 óra előtt 7 perccel Őrsújfalu előtt egyszercsak szembetaláltuk magunkat Orbán Viktor autókonvojával. A miniszterelnök útja igencsak sietős volt, vélhetően az esti vb-selejtezőre igyekezett vissza Budapestre.

 hirdetes_300x300  

 

ficko
Viktor és Robert, két jó barát? Kép: MTI

 

orban_orsujfalu
Orbán Viktor autókonvoja éppen áthaladt a Komárom melletti Őrsújfalun. Kép: Körkép.sk

 

orban_orsujfalu2
Orbán Viktor autókonvoja éppen áthaladt a Komárom melletti Őrsújfalun. Kép: Körkép.sk

 

Kérdés, vajon miért az „öreg utat”, és nem az autópályát választotta hazafelé. Lehet, hogy újra megtekintette Dunaszerdahelyen az épülő DAC-stadiont?

 

Körkép.sk/nyk.

 

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!