A The World luxushajó fedélzetén található a világ egyik legmagasabb négyzetméterára, ám a 165 szobával rendelkező úszó otthonba még szinte így is lehetetlen bekerülni. Akinek viszont sikerül, az olyan helyekre utazhat el, mint az Antarktisz vagy a csendes-óceáni korallszigetek.

 

A világ legdrágábbik albérletei közül néhány az óceánon úszik. A The World nevű luxushajón évente átlagosan 900 ezer dollárért lehet lakosztályt bérelni. A magas ár ellenére a hajó nmégis rendkívül vonzó az utasok számára.

 

Trevor Rowe, a Rothschild Australia elnöke kevesebb mint 72 óra alatt döntötte el, hogy vásárol magának egy két hálószobás, 130 négyzetméter nagyságú egységet a The World fedélzetén 2012-ben. „Egy életstílust vásároltam. Rengeteg helyen jártam már a világban, de valójában semmit sem láttam”– nyilatkozta Rowe a Bloombergnek.

 

 hirdetes_300x300  

A The World decemberben indul New Yorkból, hogy a bérlők Miamiba megérkezve ünnepelhessék meg a szilvesztert. További érdekesség, hogy a hajó egészen 2020-ig nem tér vissza Észak-Amerikába. A luxushajó azonban nem áll nyitva mindenki előtt. Ahhoz, hogy valaki bérlővé válhasson, 10 millió dolláros vagyonnal kell rendelkeznie, továbbá kettő, már meglévő bérlő támogatását is magáénak kell tudnia.  Akiknek sikerül bekerülniük, azok egy olyan exkluzív klub tagjaivá válnak, akik éjfélkor az Északi-sarkkörön golfoznak, vagy éppen a világ legrégibb homokdűnéit fedezik fel maguknak Namíbiában.

 

A hajó rezidenciái 27 és 325 négyzetméter közötti nagyságúak, az áruk pedig 1,8 és 15 millió dollár között mozog – az egyes kabinok árai nem publikusak.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BVZtdnjJon0

 

Élet a hajón 

 

A 12 emeletes és majdnem 200 méter hosszú hajón két medence, egy teniszpálya, egy golfszimulátor, egy pilates stúdió és biliárdasztal is helyet kapott. A faberakású könyvtárban igazi bőrfotelekban lehet olvasni az irodalmi klasszikusokat, míg a hatalmas méretű színházteremben állandó előadásokat is lehet látogatni. Ezenfelül egy művészeti galéria is megtalálható a fedélzeten, ahol egy igazi Picassót is megcsodálhatnak a bérlők.  A hajó hatalmas „borospincével” is rendelkezik – a kollekció,1 6 ezer üvegből áll. A lakosztályok tulajdonosai a hajó hat bárjában és öt éttermében vacsorázhatnak és szórakozhatnak.

 

A The World az év 365 napján a vízen tartózkodik, és csak minden harmadik évben tér vissza a száraz-dokkba. 2017-ben több mint 20 ország, több mint 100 kikötőjébe vitte el utasait,és közel 82 ezer kilométert tett meg az évben.

 

Ellentétben a tengerjáró hajók többségével, amelyek ugyanolyan útvonalon közlekednek, a The World útvonala évente változik, és a tulajdonosok három évvel korábbi szavazása határozza meg.

 

Forrás: Origo.hu

Nyitókép: Shutterstock 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!