Parázs vita alakult ki a Facebookon Morvay Péter Most-Híd-as képviselőjelölt blogbejegyzése miatt. Morvayt – aki egyúttal a Most-Híd ifjúsági tagozatának elnöke – egyik ismerőse azért kérte számon, mert blogbejegyzését csak magyarul tette közzé. A megjegyzésből komoly vita alakult ki, miután a Most-Híd egy másik képviselőjelöltje Peter Kresák alkotmányjogász csatlakozott a Morvayt ért bírálathoz.

 

A vita elsősorban arra vonatkozóan alakult ki, hogy a Most-Hídnak, mint polgári pártnak, illetve annak képviselőinek szabad-e magyar nyelven publikálniuk bármit is. A dolog pikantériája, hogy Peter Kresák a mostani választásokon a Most-Híd listájának 20. helyéről jutott be.

 

A beszélgetés azóta számos korrekt, kevésbé korrekt vagy épp indulatos megjegyzéssel gazdagodott, előjött a klasszikus „Na Slovensku po slovensky” frázis (Slota után szabadon), sőt(!) volt, aki a nyelvtörvényre hivatkozva azzal fejezte be mondandóját, „ha nem tetszik, a határok nyitva állnak” – persze szlovákul.

 

 hirdetes_300x300  

A beszélgetés során többen bírálták magát Morvayt is, amiért ahelyett, hogy kiállt volna a magyar nyelv használata mellett, inkább szabadkozott a szlovák fordítás késlekedése miatt.

 

Az ominózus beszélgetés az alábbi linken elérhető:

 

Eléggé tökös-e a képen látható úriember? És nem a szó „nemzeti” értelmében…

Közzétette: Morvay Péter – 2016. március 9.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!