Új embercsempész útvonalat tártak fel az ukrán hatóságok a szlovák határnál, és razzia közben lefoglaltak egy helikoptert, amelyet nagy valószínűséggel illegális bevándorlók szállítására használtak – hozta nyilvánosságra vasárnap az ukrán határőrség.

 

A sajtóközlemény szerint a műveletet a szlovák hatóságokkal együttműködve hajtották végre. Vasárnapra virradóan a csapi határőrosztag az ukrán biztonsági szolgálattal, az SZBU-val együttműködve Poroskő településnél, Ungvártól mintegy 50 kilométerre keletre találta meg a gyanú szerint embercsempészésre használt sporthelikoptert. Három személyt vettek őrizetbe, két pilótát és egy helyi lakost.

 

A művelet közben a gyanúsítottak ellenállást tanúsítottak, ezért a határőrök figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe. A határőrszolgálat közleményében megjegyezte, hogy az egyik pilótát már harmadszor veszik őrizetbe.

 

 hirdetes_300x300  

Nemrég azért fogták el, mert repülőgépen szállított ki külföldre nagy mennyiségű csempészcigarettát Ukrajnából, azt nem pontosították, hogy melyik határos országba.

 

A tájékoztatás szerint Ukrajna nyugati határainál az európai uniós országokkal együttműködve az ukrán hatóságok szoros együttműködést folytatnak az illegális célokra használt légi járművek felderítésére.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!