A Focus ügynökség január 23-28. között reprezentatív felmérés keretében 1012 személy megkérdezésével tesztelte a politikusok megbízhatóságát.

 

A közvélemény-kutatásból kiderült, hogy továbbra is Andrej Kiska államfő (23,4 százalék) a lemegbízhatóbb politikus az országban a választók körében. Őt szorosan Robert Fico kormányfő (23 százalék), majd messze lemaradva Andrej Danko házelnök (14,3 százalék) követi. A negyedik helyen Richard Sulík (SaS) szerepel (12,1 százalék), az ötödiken Boris Kollár (10,9 százalék).

 

Bugár egyre megbízhatatlanabb

 

 hirdetes_300x300  

A korábban rendre a legmegbízhatóbb politikusok között szereplő Bugár Béla (Most-Híd) már csak holtversenyben a hatodik, akit Igor Matovič, az OĽaNO elnöke is beért. Mindketten 10,1 százalékot szereztek.

 

 

A felmérésből kitűnik, hogy Andrej Kiskának betett a személyét övező botrány, mostani eredménye az elmúlt négy évben mért legrosszabb adat.

 

A Focus mérte azt is, kik az egyes pártok szimpatizánsai számára a legelfogadhatóbb politikusok. Ezekből az adatokból furcsa mód kitűnik, hogy Bugár Béla az SNS szlovák nacionalista tábora számára is a negyedik legelfogadhatóbb politikus:

 

 

Itt pedig az látható, hogyan alakult az adott politikus megbízhatósági mutatója az elmúlt években:

 

 

Körkép.sk/KZS

Nyitókép: info.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!