A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) korrupcióellenes részlegének volt igazgatója, Róbert Krajmer már távozott a funkciójából – mondta a TA3 Politikában (V politike) című műsorában Tibor Gašpar rendőrfőkapitány.

 

Már nincs ott“ – reagált Gašpar a műsorvezető kérdésére. Krajmernek többek között azt vetették a szemére, hogy jelen volt Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová gyilkosságának színhelyén, holott ott semmi keresnivalója nem volt.

 

Az, hogy joggal vagy jogtalanul volt a bűntett helyszínén, csak és kizárólag szakmai kérdés. Én egyfolytában azt mondom, hogy ha a magasabb vezetősége úgy döntött róla, hogy valamilyen konkrét okok miatt ott kell lennie, akkor egyszerűen ott kellett lennie. Krajmer a törvénnyel összhangban volt a helyszínen“

 

– mondta Gašpar.

 hirdetes_300x300  

 

Az országos rendőrfőkapitány szerint Krajmer jelenléte a bűntett helyszínén semmilyen módon nem vonható kétségbe.

 

Egy újságíró meggyilkolása nem szokványos dolog. Ha van egy olyan feltételezés, hogy a gyilkosság összefügghet az újságíró munkájával, konkrétan pedig olyan ügyekkel, amelyek az uniós források merítésével kapcsolatban leplezett le olyan gyanús ügyeket, amelyeket bűntettként éppen a korrupcióellenes egység vizsgál, akkor nem vonható kétségbe Krajmer jelenléte

 

– tette hozzá Gašpar.

 

Természetesen elutasította azt a magyarázatot, mely szerint Krajmer a gyilkosság helyszínén szeretett volna valamit eltussolni.

 

„Több tucat ember és rendőr volt jelen, a helyszíni szemlét pedig egy más nyomozó végezte“

 

– zárta le Gašpar.

 

Sme.sk/Körkép.sk

Nyitókép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!