A november 1-től érvénybe lépő új szabály megszünteti azt a régóta érvényben lévő gyakorlatot, miszerint a 10 kilogrammos poggyászt ingyen fel lehet vinni az utastérbe.

 

A Ryanair ír fapados légitársaság megszünteti azt a régi jó szokását, miszerint az utasok a 10 kilogrammos kézipoggyászukat ingyen felvihetik a repülőgép fedélzetére – tájékoztatott az újításról a Reuters ügynökség.

 

Az írországi Dublinban székelő légitársaság november 1-től hat eurótól tíz euróig terjedő pótdíjat fog kérni ezért a szolgáltatásért. A fapados légitársaság utasai ezután már csak a 40x20x25 centiméteres kis kézipoggyászukat vihetik fel magukkal az utastérbe.

 

 hirdetes_300x300  

Azok az utasok, akik azt szeretnék, hogy a 10 kilogrammos poggyászukat az ülések felett található csomagtérbe helyezzék el, azoknak hat eurótól nyolc euróig terjedő összeget kell kifizetniük. Azok az utasok, akik azt szeretnék, hogy a fedélzet alatti raktérbe helyezzék el csomagjukat, azoknak nyolctól tíz euróig terjedő pótdíjat kell kifizetniük. Az ár attól függ majd, hogy az utasok a jegyvásárláskor, vagy csak azután fizetik ki a poggyászra vonatkozó költséget.

 

A Ryanair azzal magyarázza a változtatásokat, hogy az utasoknak a fedélzetre cipelt nagy mennyiségű kézipoggyászai miatt késnek a járatai.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Reuters/Regis Duvignau

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!