Nyitókép: Joerg Voelkerling

 

Egy afgán és egy szír menekült ittasan randalírozva tizenkét embert sebesített meg. Horst Seehofer szerint az erőszakos bűncselekményt elkövető menedékkérőknek el kell hagyniuk Németországot.

 

Újabb menekültügyi szigorításokat sürget Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter, miután egy csoport menedékkérő járókelőkre támadt a napokban egy bajor kisvárosban.

 

 hirdetes_300x300  

Az Ambergben történt eset „mértéktelen erőszakos túlkapás, amelyet nem tűrhetünk el” – mondta a tárcavezető a Bild című lap szerdai összeállításában.

 

A kisvárosban szombaton két afgán, egy iráni és egy szíriai fiatalember válogatás nélkül járókelőkre támadt. Ittasan randalírozva tizenkét embert sebesítettek meg, egyikük kórházi ápolásra szorul fejsérülése miatt. A sebesültek között van egy 13 éves gyermek is, akit minden indok nélkül egyszerűen hasba rúgtak. A 17 és 19 év közötti menedékkérőket előzetes letartóztatásba helyezték.

 

„Ha menedékkérők erőszakos bűncselekményeket követnek el, akkor el kell hagyniuk az országunkat” – vonta le a történtek tanulságát Horst Seehofer. A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa hozzátette, hogy javaslatokat dolgoz ki az ügyben a kormány számára.

 

A testvérpárt Kereszténydemokrata Unióból (CDU) többen a támogatásukról biztosították a belügyminiszter kezdeményezését. Az ilyen esetekben a jogállamnak „hajthatatlan keménységről kell tanúbizonyságot tennie”, és az eddiginél nagyobb határozottsággal kell eltávolítania az országból a maradásra nem jogosult menedékkérőket – mondta Philipp Amthor CDU-s parlamenti (Bundetsag-) képviselő.

 

MTI/Bild

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!