A világ legnagyobb autóbuszgyártója, a kínai BYD 6,2 milliárd forintos beruházással hozza létre első európai elektromos buszgyárát Dél-Komáromban, amelyhez a magyar kormány 925 millió forint támogatást ad.

 

300 új munkahely létesül

 

„A termelés várhatóan már a jövő év elején beindul, az első időszakban évi 200 buszt fognak gyártani. A beruházással két fordulóban összesen 300 új munkahelyet teremt a világ elektromos buszpiacának első számú vállalata”

 

mondta Szijjártó Péter.

 

szijjart
Balról jobbra: Isbrand Ho, a BYD Europe ügyvezető igazgatója, Csielung Tuan, Kína budapesti nagykövete, Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter és Molnár Attila, Komárom polgármestere (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

 

 hirdetes_300x300  

Csielung Tuan, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete arról beszélt:

 

„A dízelüzemű járművek ideje „lassan lejár”, ezért a BYD Komáromban modern technológiával környezetkímélő járműveket gyártó egységet fog létrehozni, a magyar munkaerő kiválóságára alapozva.”

 

A cégről

 

A BYD-t, amely napjainkban közel 180 ezer alkalmazottat foglalkoztat, Wang Chuanfu alapította 1995-ben. A cégcsoport elsősorban újratölthető akkumulátorokat, számítógépeket és számítógép-alkatrészeket állít elő. Ezeken kívül belsőégésű motorral szerelt autókat, elektromos autókat és buszokat, valamint elektromos kerékpárokat is gyártanak. Továbbá jelentős beruházásokkal rendelkeznek a megújuló energia és a LED technológia területén.

 

portfolio.hu, mti

Nyitókép: magyarepitok.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!