Évente több, mint 9 ezer tonna brazil baromfihúst hoznak be Szlovákiába, ami a haza termelés egy hatoda.

 

A hazai baromfihús fogyasztása az elmúlt időszak sorozatos élelmiszerbotrányok következtében sem növekedik, jelentette ki ma a Baromfihús-forgalmazók Szövetségének elnöke. Daniel Molnár szerint az elmúlt két évben a baromfihús és tojásbehozatal terén több visszaélésre derült fény, beleértve a különböző szalmonellafertőzéseket, antibiotikumos brazil csirkemelleket, vagy a szintén szalmonellafertőzött lengyel tojásokat.

 

„Továbbra sem tudunk megbirkózni az iskola étkezdékben tapasztalt helyzettel, ahol nagyon magas, 90 százalékos a külföldről behozott baromfihús aránya,”

 

figyelmeztetett.

 hirdetes_300x300  

 

Szemetet adnak a diákoknak

 

Mint elmondta, az iskolai étkezdék a nagyforgalmazók nyomása alá kerültek, és gyakran olcsó, de minőségtelen, külföldről behozott baromfihúsból főznek a gyerekeknek, veszélyeztetve ezzel a diákok egészségét.

 

„A legnagyobb kockázatnak a gyerekek és a fiatalok immunrendszere van kitéve, növelve az allergia és más negatív hatások kialakulásának esélyét“ tette hozzá.

 

„Gondot jelent, hogy az iskolai étkezdékben használt hús gyakran ellenőrizetlen. Elengedhetetlen ezért a jogszabályrendszer megváltoztatása, hogy az élelmiszerüzletekhez hasonlóan az ilyen étkezdék is az Élelmiszer Felügyelet hatálya alá essenek“

 

hangsúlyozta az igazgató.

 

Kép és forrás: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!