Jóval a riválisok előtt mutatta be jövő évi felállását a Sauber Forma–1-es csapata. A svájci istálló egy nagy névvel gazdagodik a 2018-as idényben: motorjait a királyi sportágba 23 év után vadonatúj Ferrari motorokkal visszatérő Alfa Romeo szállítja majd.

 

A pompázatos bemutatón az is kiderült, hogy a két versenypilóta Marcus Ericsson és Charles Leclerc lesz. Ericssonról már tudunk egyet-mást, például azt, hogy eddigi pályafutásával nem igazán kápráztatta el a sportág rajongóit; Charles Leclercet viszont az autósport egyik legnagyobb fiatal tehetségeként tartják számon.

 

 

 hirdetes_300x300  

 

A még mindig csak 20 esztendős versenyző a Formula 3-ban tavaly több győzelmet is szerzett, végül a negyedik helyen fejezte be az idényt. Az idei szezon sem marad számára bajnoki cím nélkül, hiszen az F2-ben is felért a csúcsra, ugyancsak az első idényében. Ezzel biztosította a helyét a Forma-1-ben, ahol jövőre egy rendkívül attraktív csapatban bizonyíthatja be, hogy képes arra, amire annak idején a fiatal Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton vagy legújabban Max Verstappen volt képes…

 

Annyi már most biztos: az új csapattal és új versenyzőjével izgalmas Forma 1-es idénynek nézünk elébe!

 

Vas Gyula

Fotó: Sauber

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!