Stuttgartban úgy döntöttek, hogy már február elején, tehát jóval a Genfi Autószalon előtt bemutatják a Mercedes-Benz A-osztály legújabb nemzedékét. Elődjéhez hasonlóan Kecskeméten fogják gyártani, és több olyasmit is felvonultat, ami eddig csak a magasabb kategóriákban volt elérhető.

 

Külsőleg az elődjénél sportosabb fazonú az újdonság, lásd a mélyre húzott motorháztetőt, az éles vonalakkal határolt fényszórókat vagy a hatalmas légnyelőket. A hátsó rész most szélesebbnek hat, ami a C-oszlop alatt kidomborodó vállaknak köszönhető. A megnövelt tengelytáv tágasabb utasteret eredményezett, ugyanakkor a csomagtartó is bővült: az eddigi 341 helyett most 370 literes. Feltétlenül említést érdemel még az autó 0,25-ös légellenállási mutatója, ami jelenleg a legjobb érték a kategóriában.

 

 

 hirdetes_300x300  

A beltérben avantgárd megoldások egész sorát találjuk. Ilyen például az egymás mellett elhelyezett két szélesvásznú kijelző, amelyek 2 x 7, illetve 2 x 10,5 hüvelykesek lehetnek, de a két méret kombinálható is. Az attraktív szellőzőrostélyok turbinákat formáznak, az utastér hangulatvilágítása pedig 64 (!) színkombinációban választható meg…

 

 

Az új A-osztály új motorokkal kerül piacra: az 1,4 es benzines teljesítménye 163, a kétliteresé 224, az 1,5 literes dízelé pedig 115 lóerő. Utóbbinál 4,1 literes átlagfogyasztás ígér a gyártó, a kisebbik benzines pedig hengerlekapcsolással is működhet. További újdonság, hogy ezentúl összkerékhajtással is elérhető lesz a modellcsalád.

 

Vas Gyula

Fotó: Mercedes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!