Nagy erejű autóbomba robbant a délkelet-törökországi, főként kurdok lakta Mardin tartomány Midyat városának egyik rendőrőrse előtt szerdán, három ember meghalt, egy rendőr és két civil, 34 ember pedig megsebesült, köztük 7 személy állapota súlyos – jelentette a Habertürk török hírtelevízió.

 

foto
fotó: hirado.hu / Twitter

A Dogan török hírügynökség felvételei alapján a környező épületekben nagyon komoly károk keletkeztek, a rendőrőrs fele megsemmisült, házoldalak omlottak le, falak szakadtak be, a közeli kereszteződésben szinte mindent elsöpört a légnyomás. Szakértők szerint a pokolgép tömege meghaladta az 500 kilogrammot. Egyelőre nem tisztázott, hogy öngyilkos merénylet történt-e, vagy pedig távirányítóval hozták működésbe a detonátort.

 

Tegnap pokolgépes támadást követtek el egy autóval Isztambul belvárosában kedden a készenléti rendőrség egyik járműve mellett, mely 12 halálos áldozatot követelt.  A mai események után Binali Yildirim török miniszterelnök egyértelműen a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezetet tette felelőssé a robbantásért, azonban még egyetlen szélsőséges csoport sem vállalta magára a merényletet.

 hirdetes_300x300  

 

hirado.hu/Körkép.sk
borítókép: aa.com.tr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!