Jelentős pánikot okozott Brüsszel kereskedelmi negyedében az a merénylettel fenyegetőző férfi, aki robbanóöv kinézetű tárgyat viselt magán. A hatóságok később megállapították, hogy nem robbanószerkezet volt nála, keksszel és sóval töltötte meg az övet.

 

A március 22-i brüsszeli öngyilkos merényletek óta Belgiumban a második legmagasabb terrorkészültség van érvényben. Akkor 32 ember halt meg a robbantásokban. Néhány napja a hatóságok 12 embert vettek őrizetbe a belga fővárosban terrorizmus gyanújával.

 

Kedden a hatóságok a City2 bevásárlóközpontban letartóztattak egy távolról élesíthető robbanóövvel fenyegetőző férfit, mint utóbb kiderült, a szerkezet nem volt valódi. A pánikot okozó elkövető 26 éves, azzal hívta fel a rendőrséget, hogy elrabolták, és kényszerítették, hogy felvegye az övet.

 

 hirdetes_300x300  

A hatóságok még vizsgálják az Iszlám Állammal való esetleges kapcsolatot, de a hatóságok elismerték, a férfit ismerték korábbról is mentális problémái miatt – hogy ezen problémák milyen természetűek, egyelőre nem derült ki, ahogy az sem, kik azok az ismeretlenk, akik autóval a bevásárlárlóközponthoz szállították.

 

2014-ben az illető azt mondta a rendőrségnek, hogy be akarták szervezni az IÁ milíciájába, és Szíriába akarták küldeni harcolni.

 

Reuters.com

Nyitókép: Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!