Csehország várhatóan rendőröket küld Magyarországra, akik segíteni fognak a schengeni határ védelmében, míg a cseh rendőrök hasonló macedóniai küldetését szeptemberig meghosszabbítják – közölte Milan Chovanec cseh belügyminiszter pénteken Prágában.

 

“Macedónia és Magyarország további rendőröket kért a Cseh Köztársaságtól a schengeni határ védelmére. A partnereknek segíteniük kell egymásnak. Az információt továbbítottuk a kormánynak”

 

– írta a cseh belügyminiszter a Twitteren pénteken megjelent bejegyzésében.

 

 hirdetes_300x300  

Milan Chovanec szerint 50 cseh rendőr mehetne Magyarországra szeptemberben, míg a Macedóniában szolgáló cseh rendőrök misszióját meghosszabbítanák.

 

A magyar határőrségnek a cseh rendőrök a migránsválsággal összefüggésben tavaly október közepétől december közepéig segítettek a schengeni határ védelmében. A magyar és a cseh rendőrök közösen járőröztek a határon. Az együttműködést mindkét fél nagyra értékelte.

 

Robert Fico szlovák kormányfő bejelentette, hogy a magyar kormány számíthat Szlovákia segítségére a határvédelemben. Fico a migránsválsággal összefüggésben kilátásba helyezte a Magyarországnak a határvédelemben nyújtandó további szlovák segítséget és rámutatott: a két ország között eddig is nagyon hasznos volt az együttműködés e téren.

 

MTI

Nyitókép: hirmagazin.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!