A francia kooperációban készült kerítés után most falat húznak a britek Calais partjainál az Express júliusi információi szerint. A Brexit-népszavazást követően ugyanis megugrott a Nagy-Britanniába bejutni igyekvő menekültek száma, így a kerítés már nem elegendő a távol tartásukra.

 

Akadály épül a migránsoknak

 

Legalább egy kilométer hosszú és négy méter széles lesz a fal, amelyet a britek Calais-ban építenek, hogy megakadályozzák a migránsok Nagy-Britanniába lépését. A 2,7 millió euróba kerülő projekt már ezen a héten kezdődött volna az eredeti tervek szerint, de jelenleg úgy látszik, csak szeptemberben kezdik az építkezést. Nem ez az első menekülteknek szánt akadály: a Csatorna-alagút környékén korábban hétmillió fontos biztonsági kerítést emeltek brit-francia kooperációval.

 

 hirdetes_300x300  

Hétszeresére emelkedett a menekültek száma

 

Még júliusban határozta el Nagy-Britannia, hogy falat épít a La Manche csatorna túloldalán, félve, hogy a Brexit-népszavazást követően megindul a szigetországba a migránsáradat. Az aggodalomra az adott okot, hogy több, mint hétszeresére emelkedett az országba bejutni próbáló menekültek száma, miután az angolok kinyilvánították az EU-ból való kilépési szándékukat.

 

A jelenlegi kerítés nem akadályozza meg a migránsokat abban, hogy rendszeresen áttörjenek és kockáztassák az arra haladó kamionosok életét. Közvetlenül a britek júliusi bejelentése előtt is Molotov-koktélokkal akadályozták a forgalmat.

 

Forrás: mandiner.hu/Express.co.uk

Nyitókép: hu.radiovaticana.va

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!