„A közép-európai térség országai nem a gyengébb és erősebb, hanem az egyenlő államok Európáját akarják” – jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök a délkelet-lengyelországi Lancutban, ahol pénteken megkezdődött a visegrádi csoport (V4) államfőinek rendszeres évi találkozója.

 

„A V4 erős és egységes legyen”

 

A V4-ek – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – államfőinek kétnapos, szombaton a lengyel Kárpátaljai vajdaság székhelyén, Rzeszówban folytatódó csúcstalálkozójának fő témái az európai önazonosság és kultúra, az ifjúságpolitika, valamint a közép-európai térség gázpiacainak biztonsága.

 

 hirdetes_300x300  

„Ma nagy szükség van az országcsoport erejére és egységére. Nemzeti céljainkat valóra szeretnénk váltani, de ezt csak az egységes Európában lehet elérni. Nem akarjuk a jobb és rosszabb, erősebb és gyengébb államok Európáját, ezért arra van szükség, hogy a V4 erős és egységes legyen, és támogassa Európa egységét”

 

hangsúlyozta a lengyel elnök.

 

d__yt20161014001-1024x521
Fotó: MTI

 

A fiatalokat a hazájukban kell tartani

 

„Meg kell állítanunk a kivándorlási hullámot, mely annyi tehetséges, kreatív fiatalt sodor magával országainkból”

 

figyelmeztetett, majd hozzátette, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a fiatalok számára biztosítsák a méltó fejlődés lehetőségét saját hazájukban.

 

Forrás és nyitókép: MTI 

(A nyitóképen: Áder János magyar, Andrej Kiska szlovák, Andrzej Duda lengyel és Miloš Zeman cseh elnök)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!