A németek többsége az újonnan megválasztott amerikai elnököt, Donald Trumpot nem tartja alkalmasnak az elnöki tisztség betöltésére – mindez a Forsa intézet felméréséből derült ki.

 

A németek óvatosságra intenék Merkelt
A nyilvánosságra hozott eredmények szerint a németek 84 százaléka úgy vélekedik, hogy a milliárdos vállalkozó jelleme nem megfelelő ahhoz, hogy átvegye az irányítást az Egyesült Államok felett. A német adatközlőknek csupán a 10 százaléka volt ellenkező véleményen.

 

A válaszadók fele azt javasolná Angela Merkel kancellár asszonynak, hogy először óvatosan közelítsen Trump felé, míg az adatközlők 47 százaléka nyílt hozzáállást javasol. A megkérdezett németek 38 százaléka továbbá úgy véli, hogy Trump és Putyin közeledésével veszélybe kerül a világbéke, míg a válaszadók 52 százaléka szerint az amerikai és az orosz elnök barátságos viszonya a világbéke fenntartásának javára is válhat.

 

 hirdetes_300x300  

A republikánus Trump elnöki beiktatására pénteken kerül sor. Hétvégén a Bildnek és Sunday Timesnak úgy nyilatkozott, hogy Merkel „katasztrofális hibát” követett el, amikor több mint egymillió migráns számára szabad utat adott Németországba. Mindezek ellenére továbbra is tiszteli a kancellár asszonyt, és az egyik legfontosabb európai vezetőnek tartja.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!