Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet mintegy ötszáz feltételezett terroristáját vették őrizetbe vasárnap reggel Törökország-szerte végrehajtott rajtaütésekben a török hatóságok – jelentette a Dogan és az Anadolu török hírügynökség.

 

Az előállított gyanúsítottak között sok a külföldi, a gyerek, de olyanok is vannak, akik támadásra készültek vagy merényletet készítettek elő. Százötven embert a szíriai határ közelében fekvő Sanliurfa tartományban fogtak el a rendőrök, az ország délkeleti részén. A fővárosban, Ankarában pedig mintegy hatvan embert vettek őrizetbe a hatóságok.

 

Isztambul és Kocaeli tartományokban 18, Gaziantepben 47, Bursában 46, Konyában több mint 30, Adanában 25, Bingölben 10, Izmirben 9, Elazigban 12, Corumban 19, Hatayban 38 IÁ-hoz köthető embert vettek őrizetbe a hatóságok. Előállítások voltak még Adiyaman, Manisa, Gaziantep és Samsun tartományokban is.

 

 hirdetes_300x300  
Kép: MTI

 

Az Iszlám Állam az elmúlt másfél évben számos terrortámadást hajtott végre Törökországban. Legutóbb szilveszter éjszaka az isztambuli Reina klubban egy IÁ-milicista gépkarabélyával vaktában tüzet nyitott az új évet ünneplőkre. Az incidensben 39 ember meghalt, 69 pedig megsebesült.

 

Ankara augusztus 24-én Eufráteszi Pajzs néven indított hadműveletet Észak-Szíriában, ahol Törökország egyik célja az, hogy megtisztítsa a határ mentét a dzsihadistáktól. A török hadsereg 2 hónapja ostromolja az IÁ második legfontosabb szíriai központját, Báb városát.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!