Jean-Claude Juncker Brüsszelben megbeszélést folytat Soros Györggyel a magyarországi felsőoktatási intézményeket érintő új magyar szabályozásról jövő csütörtökön – jelentette be Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője Brüsszelben. Orbán Viktor szerint sok a dezinformáció a CEU kapcsán, ám a CEU nincs veszélyben, a jövőben is megfelelően fog működni.

 

A szóvivő pénteki sajtótájékoztatója keretében elmondta, az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésének szerdai napján, a magyarországi helyzettel foglalkozó vitáján az uniós bizottságot Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke képviseli.

 

Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) vezető szóvivője szerdán azt közölte, Frans Timmermans alelnök két uniós biztos társaságában ugyancsak találkozni fog Soros Györggyel a jövő héten és megbeszélést folytat a magyar származású pénzügyi befektető által alapított Közép-európai Egyetemet érintő magyar szabályozásról.

 

 hirdetes_300x300  

Orbán szerint sok a dezinformáció a CEU kapcsán

 

Sok dezinformáció látott napvilágot a CEU ügyével kapcsolatban, ám a CEU nincs veszélyben, a jövőben is megfelelően fog működni – hangsúlyozta Orbán Viktor az AP hírügynökség által feltett kérdésre az M1 Híradóban.

 

MTI/hirado.hu/express.co.uk

Nyitókép: Daily Express

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!