Miután Magyarország hivatalosan is beszállt a 2024-es nyári olimpiai játékok és paralimpiai játékok megszervezésének jogáért folyó versenybe, elindult a logóválogatás. A beadott pályázathoz ugyanis egy kifejező és megfelelő logó is szükséges, amely Budapestet és Magyarországot szimbolizálja.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Design Terminál nyílt pályázatot hirdetett a budapesti pályázat logójának és egyéb arculati elemeinek megtervezésére. A pályázatra rengeteg pályamű érkezett magyarországi és határon túli grafikusoktól.

 

Budapest pályázata egyelőre logó nélkül lett beadva a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz, mivel az első kiírásra beérkező pályamunkák között nem találtak minden szempontból megfelelőt.

 

 hirdetes_300x300  

Bár a szakmai zsűri már választott, a nagyközönségnek arra adnak lehetőséget, hogy a több mint 130 pályamunka közül kiválassza azt, amelyik alkotás megkapja a közönségdíjat – 250.000 forintot. A jelenleg szavazásra bocsájtott logó tervek között szerepel modern és hagyományos is, láthatunk matyóhímzés mintásat vagy akár Rubik-kockásat is.

 

Szavazni korlátozott ideig, április 13-án 12:00-ig lehet a következő oldalon.

 

A győztes logót április 14-én mutatják be a Helló Budapest 2024 fesztiválon.

 

 

Körkép.sk, logopalyazat.budapest2024.org

Nyitókép: logopalyazat.budapest2024.org

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!