Az ankarai orosz nagykövet decemberi meggyilkolásáról készített kép, az AP amerikai hírügynökség fotósának, Burhan Özbilicinek a felvétele nyerte el a World Press Photo 2017 fődíját hétfőn Amszterdamban.

A győztes kép és a sorozat is 2016. december 19-én egy ankarai fotókiállítás megnyitóünnepségén készült, amikor Mevlüt Mert Altintas szolgálaton kívüli török rendőr agyonlőtte Andrej Karlov törökországi orosz nagykövetet.

 

(MTI/AP/Peter Dejong)

 

A nyertes fotón az öltönyt és nyakkendőt viselő merénylő látható fegyverrel a kezében, amint a pillanatokkal korábban agyonlőtt Andrej Karlov nagykövet holtteste felett áll. A tettes felfelé mutat a bal kezével, közben dühödten ordít.

 

 hirdetes_300x300  
Burhan Ozbilici, az Associated Press fotóriportere (b) fődíjas képe előtt állva interjút ad Lars Boeringnek, a World Press Photo Alapítvány ügyvezető igazgatójának az alapítvány amszterdami székházában 2017. február 13-án (Fotó: MTI / AP / Peter Dejong)

 

Máté Bence magyar természetfotós a Természet kategóriában a sorozatok között harmadik helyezést ért el.

 

A versenyre 125 ország 5034 fotósa nevezett több mint 80 ezer felvétellel. A zsűri 25 ország 45 fotósát díjazta nyolc kategóriában.

 

Forrás: hirado.hu

Nyitókép: comingsoon.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!