Egy Joy nevű cica szerencsésen túlélte az olaszországi földrengést, de hat napig a romok fogságában várt megmentőire. Végül az Amatricében munkálkodó tűzoltók találtak rá a legyengült háziállatra, miután buldózerrel nekiestek a cicára omlott háznak.

 

Hat nappal az olaszországi tragédia után végre jó hír is érkezett Amatricébe: megtalálták azt a Joy nevű cicát, akit gazdája napokig kitartóan keresett, majd a tűzoltókat is bevonta kedvence felkutatásába – írja a Telegraph.

 

A cicára ráomlott a ház

 

 hirdetes_300x300  

A cica gazdája kezében volt, mikor megmozdult a föld, és ijedtében leugrott a földre és elszaladt. Gazdája utána akart menni, de a tűzoltók és a mentősök elrángatták a helyszínről. Kintről nézte végig, ahogy cicájára omlik a ház. Nem tudta, hogy pontosan melyik szobába menekült, de abban biztos volt, hogy ha nem is esett rá semmi, akkor is a törmelék fogságába esett.

 

A gazdi a tűzoltók segítségét kérte a keresésben  

 

Daniela éjjel-nappal virrasztott Amatricében, ahol minden második ház összedőlt a földrengés alatt. Néhány nappal később egy tűzoltócsoportot kezdett kérlelni, hogy segítsenek neki megtalálni a cicáját.
A tűzoltóknak megesett a szívük a fiatal nőn, aki elmesélte, hogy elvesztette a házát, és semmije sem maradt, csak a macskája, Gioia/Joy.

 

A tűzoltók már előző hét szerda óta kutattak, de senkit sem találtak a törmelékek alatt. Úgy gondolták, hogy nem veszíthetnek semmit, így elkezdték buldózerrel feltúrni a nő házának környékét.

 

Hétfőn találtak rá a legyengült állatra, aki a leomlott plafon, a beszakadt padlólapok és néhány fémpózna között feküdt. Fáradt volt és nagyon kiszáradt, de magánál volt.

 

Forrás: Telegraph/hirado.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!