A nyelvtanulás manapság egyszerűbb, mint valaha, hiszen az interneten számtalan lehetőségünk van elsajátítani egy új nyelvet, majd kamatoztatni megszerzett tudásunkat.

 

Új kultúra, új nézőpont

 

Már kutatások is igazolják, hogy aki több nyelvet beszél, annak gazdagabb a személyisége. Minden nyelvhez tartozik ugyanis egy szemléletmód is: míg például az angolok a cselekvésre fókuszálnak, addig a németek a célokra – és ez kifejeződik nyelvükben is. Aki beszéli mindkét nyelvet, az mindkét szempontot képes felhasználni, alkalmazni életében. Lássuk be, ez óriási előny!

 

 hirdetes_300x300  

Frissen tartja az agyunkat

 

Az időskori demencia, például az Alzheimer-kór kialakulását is késlelteti a nyelvtanulás. Ezzel ugyanis alaposan megdolgoztatjuk az agytekervényeinket, akár strukturális változásokat is eredményez amellett, hogy nem hagyja ellustulni kognitív képességeinket. Kutatók azt találták, hogy a több nyelven beszélőket 4 évvel később diagnosztizálták Alzheimerrel, mint az egynyelvűeket. Ezért bár a nyelvtanulás nem mindenható csodaszer, de jelentősen hozzájárul gondolkodási képességünk megőrzéséhez.

 

Fotó: soternyelviskola.hu

 

A jó módszer számít!

 

Ne higgyük, hogy a nyelvtanulás csak kínszenvedés lehet bemagolt igeragozásokkal, száraz memoriterekkel! Manapság rengeteg szórakoztató módszer is létezik, van lehetőségünk a gyakorlásra is, ez pedig azonnali sikerérzettel ajándékoz meg minket: értjük az idegen nyelven leírt szöveget, szót tudunk érteni egy külföldivel! Az ismerkedésben, álláskeresésben pedig további pozitív hatásait tapasztalhatjuk ennek…

 

Forrás: ridikul.hu

Nyitókép: eletmod50.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!