A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) felszólította a Most-Híd által jelölt Mária Patakyová emberjogi biztost, hogy távolítsa el a hivatalában kiakasztott szivárványos zászlót. A nemzetiek közleményben kérték, hogy „ne kövesse elődje hibáit”.

 

„Vegye le azt a zászlót”

 

Az SNS szerint Patakyová a zászló kihelyezésével visszaélt a hivatalával. Arra is felhívták a figyelmet, hogy Parakyová az SNS szavazatainak köszönhetően szerezte meg hivatalát. Szerintük az ombudsman magánügye, hogy részt vesz-e a felvonuláson, de a hivatala nem tartozik az LGBTI közösséghez.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az ombudsman tervei szerint személyesen is megjelenik a szombati Szivárványos Felvonuláson (Dúhový pochod) Pozsonyban, amelyen fel is szólalhat. Úgy látja, hogy Szlovákiának is minden pár alap szabadságjogait védenie kellene, valamint biztosítani az azonos nemű párok jogainak elismerését. Facebook-bejegyzésében már korábban jelezte, hogy részt fog venni a felvonuláson, támogatásának jeléül pedig kitűzte a szivárványos zászló hivatalának ablakába.

 

Tegnap az SNS alelnöke üzent Bugárnak

 

Jaroslav Paška, az SNS alelnöke tegnap szintén nemtetszését fejezte ki Patakyová hozzáállásával kapcsolatban. Bejegyzésében, a Most-Híd elnökének címezve azt írta, hogy mindez „támadás a koalíciós partnerek és választóik civilizációs, kulturális és szociális értékei ellen”.

 

“Béla, nem vagyok benne biztos, hogy a jelöltednek ezután a vulgáris tette után még akad olyan képviselő az SNS-ben, aki bármilyen nyilvános funkcióba a Te jelöltedet fogja támogatni”

 

– írja a közösségi hálón Paška.

 

hnonline.sk / Körkép.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!