Bemutatjuk Samu Istvánt, az MKP parlamenti választási listájának képviselőjelöltjét. A komáromi járás 36 éves politikusa az 5. helyen szerepel az MKP választási listáján, vagyis a 21-es számú listán az 5-ös sorszámmal indul a 2016. március 5-i parlamenti választásokon.

 

Házas, két pici fiúgyermek édesapja. Foglalkozása tanár, szakvégzettsége kulturális antropológus bölcsész, a pedagógiai munkák mellett jelenleg doktoranduszhallgató a Soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem Társadalom és Gazdaságtudományi karán.

 

Samu Istvánt kérdeztük:

 hirdetes_300x300  

 

Miért vállalta a jelölést a parlamenti választásokon?

 

Küldetéstudatból, ezt felelősséggel mondom. Meg vagyok győződve arról, hogy közösségünk sorskérdéseinek megjelenítését, érdekképviseletét lehet jobban, határozottabban is csinálni, mint az elmúlt évtizedekben. Képesnek érzem magam erre a feladatra. Családom iránti féltő törődés mellett, életemet a közösség érdekeinek rendeltem eddig is alá.

 

samu1

 

Miért válassza a felvidéki magyar az MKP listáját?

 

Mert 2010 óta a mi régiónkkal, Dél-Szlovákiával nem foglalkozik senki a parlamentben. Gazdasági lemaradásunk a többi régióhoz képest erősen érezhető, a fiatalok elhagyják szülőföldjüket, mert nincs perspektíva. A felvidéki magyar közösség jogaival, oktatási problémáival csak szavak és üres ígéretek szintjén foglalkoztak…Sorolhatnám még, de közösségünk tagjai tisztában vannak a helyzettel. Az MKP elkötelezte magát a magyar közösség és a déli régiók érdekeinek képviseletére, ezért kell minket választani. Ha erősek akarunk lenni, határozott érdekképviseletre van szükségünk a parlamentben. Csak a határozott képviseletet tisztelik s tekintik partnernek a szlovák politikusok is.

 

Miért karikázza Önt a felvidéki magyar az MKP listáján?

 

Amióta beléptem az MKP-ba (majdnem 10 éve) értékek tekintetében ugyanazt vallom, ám sokat tapasztaltam, fejlődtem, hiszek abban, amit célul tűztem ki, hogy régióink polgárainak és a fiataloknak, fiatal családosoknak képesek vagyunk lehetőségeket teremteni itthon, a szülőföldünkön. Számomra nem hobbi a politika, hanem kemény harc, mint a sportban. Fegyelmezetten és elszántan készülök a parlamenti munkára.

 

Ki a kedvenc politikusa?

 

Margaret Thatcher. Az Egyesült Királyság első és ez idáig utolsó női miniszterelnöke. Azért a példaképem, mert stratégaként gondolkodott, volt fölépített, hosszú távú elképzelése, és mindezt határozottsággal keresztül is tudta vinni. Sok férfi politikus megirigyelhetné keménységét, ami társult a szimpatikus egyszerűséggel és jóakarattal.

 

Van példaképe?

 

A Queen frontembere Freddie Mercury, aki óriási tehetsége mellett hihetetlen munkabírással rendelkezett a zeneművészet területén, amitől a súlyos, halálos kimenetelű betegsége sem tántorította el.

 

samu2

 

Bónuszkérdéseink:

 

Sör vagy bor?

 

Bor…:)

 

Hegyek vagy tenger?

 

Mindkettő.

 

Mozi vagy színház?

 

Színház

 

Város vagy falu?

 

Változatosság.

 

Hoki vagy foci?

 

Mindkettőt imádom.

 

Sprint vagy maraton?

 

Inkább maraton!

 

samu4

 

(x) fizetett politikai hirdetés

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!